Predstavljen Snapchat za web

Kompanija Snap širi svoje funkcije koje nudi korisnicima. Nakon što su više od decenije funkcija slanja poruka i video razgovora bile dostupne samo za mobilnu verziju servisa, sada je predstavljen Snapchat for Web – verzija servisa za preglednike.

Prvi ko će dobiti pristup novoj web aplikaciji su Snapchat+ pretplatnici, a nakon određenog perioda ona će postati dostupna svim korisnicima.

Planirano je da slanje poruka i video pozivi budu nešto što će biti dostupno na početku, a nakon toga će se pojaviti podrška za AR (proširenu realnost), kao i za slanje fotografija i video Snap-ova.

Kompanija je svoju web verziju servisa opremila i nekim bezbjednosnim funkcijama. Među njima biće onemogućavanje skrinšotovanja, dodat je i “privacy screen” koji blokira sadržaj razgovora korisnika ako oni kliknu na drugi prozor.

Snapchat for Web nema reklame i oglase, niti druge opcije zarade, mada iz kompanije ističu da je u planu implementiranje ostalih aspekata koje ima i mobilna aplikacija, ukoliko za njima bude postojala potražnja korisnika.

Snap je jedna u nizu tehnoloških kompanija koja je odlučila da sa Snapchat+ paketa napravi model pretplate. Snapchat plus košta 3,99 dolara mjesečno, uz mogućnost godišnje pretplate na osnovu koje će korisnici ostvariti popust.

Kao na primjeru nove web aplikacije, ovaj paket korisnicima omogućava pristup onome što kompanija naziva ekskluzivnim, eksperimentalnim funkcijama, kao i prednost u pristupu funkcijama prije zvaničnog objavljivanja.