Predstavljen potpuno novi način proizvodnje OLED televizora

Kompanija Japan Display predstavila je nov proizvodni proces u kojem se dobija OLED ekran za televizor, koji daje dvostruko veću maksimalnu osvjetljenost ekrana uz ogromna unapređenja u energetskoj efikasnosti.

U kompaniji  Japan Display su novu tehnologiju nazvali eLEAP. Dodaju i da je još jedna karakteristika ovakve tehnologije duži životni vijek ekrana, koji bi mogli bi da traju do tri puta duže od trenutnih panela, bez obzira na to što je nivo osvijetljenosti znatno povišen.

Ono što raduje jeste da ovo nije nekakvo teorijsko rješenje koje je uspjelo u laboratorijskim uslovima, pa treba sačekati dok tehnologija ne nađe način da se primjeni u proizvodnji. Tehnologija je testirana u stvarnim okolnostima i traju pregovori oko toga da proizvodnje eLEAP OLED ekrana počne do kraja ove godine. Ova tehnologije može se proizvoditi u svim OLED postrojenjima do osme generacije, što bi donijelo i smanjenje cijena ovih skupih proizvoda.

Dok se čekaju prvi modeli televizora nove tehnologije, da se vidi da li zaista rješavaju glavne probleme koje nose televizori prethodnih generacija i koliko će biti skupi, mnogima je već sad raspaljena mašta idejom da li je istu tehnologiju moguće primijeniti i na mobilne uređaje, kako bi dobili isti ili bolji kvalitet slike uz manju potrošnju baterije, čime bi i njen vijek trajao duže…