Predstavljen DualSense Edge bežični kontroler

Na radost gejmera, kompanija Sony predstavila je DualSense Edge Wireless Controller.

Radi se o novom bežičnom kontroleru visokih performansi, koji ima i neke prednosti u odnosu na kontroler Xbox Elite.

Naime, vlasnici DualSense Edge kontrolera mogu da biraju različite analogne palice, čak mogu zamijeniti njihove module, što kod kontrolera Xbox Elite nije moguće. Zanimljivo je da će module palica korisnici moći kupiti odvojeno.

Takođe, kontroler ima i dva zamjenjiva zadnja dugmeta, koji se mogu mapirati na bilo koja druga, a jedna od opcija je i remapiranje i deaktiviranje dugmića te prilagođavanje osjetljivosti palica i “mrtve” zone. Pored toga, moguće je i zaključavanje zadnjih okidača, odnosno njihovo “blokiranje” na pola predviđenog puta.

Kupci DualSense Edge bežičnog kontrolera uz njega će dobiti USB-C kabl sa konektorom za spajanje, kao i torbicu za nošenje, pomoću koje se, takođe, kontroler može puniti.  Sony je USB-C konektor nadogradio mehanizmom za zaključavanje, koji sprečava da slučajno iskače.

Još jedna od prednosti ovog kontrolera je to što može čuvati više kontrolnih profila. Takođe, tu je i interfejs sa namjenskim dugmetom za brzu promjenu profila, te pristup podešavanjima kontrolera tokom igre, kao i regulisanje jačine zvuka.

Nije poznato kada će se DualSense Edge Wireless Controller naći na tržištu, niti koliko će koštati.