Poznato kada stiže nastavak igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild     

Nintendo je objavio trejler za dugo očekivani nastavak igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild, te konačno otkrio datum njegovog izlaska.

Nastavak pod nazivom The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom trebao bi da bude objavljen 12. maja 2023. godine.

Iako je prvobitni rok za objavljivanje novog dijela bio najavljen za 2022. godinu, već u martu iz kompanije je saopšteno da će igra biti odgođena do proljeća 2023. Nintendo tada nije otkrio tačan datum objave, kao ni naziv nastavka popularne igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Podsjećamo, nakon prve najave nastavka, 2019. godine, igra Breath of the Wild dobila je „prequel“ igru ​​u stilu Dynasty Warriors pod nazivom Hyrule Warriors: Age of Calamity. Ona je objavljena krajem 2020.

Dakle, na opšte oduševljenje gejmera, na Nintendo Direct događaju predstavljen je prvi trejler pomenute igre, koji otkriva da će Link najviše istraživati dijelove Hyrule oblasti na nebu, prelijećući sa jedne na drugu.

Na početku trejlera, u kojem nije otkriveno baš mnogo detalja, predstavljena su ogromna kamena vrata, na kojima su ugravirane slike koje, kako se pretpostavlja, nagovještavaju simboliku priče.

Maj 2023. i nije baš blizu, tako da će iz kompanije Nintendo do tada sigurno otkriti još mnogo zanimljivih informacija vezanih za Linkove avanture i princezu Zeldu.