Počinje isporuka hard-diskova od 22 terabajta

Kompanija Western Digital ruši barijere u svijetu tehnologije te je u tom pogledu objavila da počinje isporuku nove linije hard-diskova (HDD), čiji kapacitet doseže do impresivnih 22 terabajta (TB).

Novi hard-diskovi dolaze u tri varijante, a to su WD Red Pro, WD Purple Pro i WD Gold, čime bi trebalo da budu zadovoljeni “apetiti” svih korisnika.

WD Red Pro je posebno dizajniran za srednje i velike poslovne korisnike i služi za NAS (Network Attached Storage) upotrebu koja može podržati do 24-bay NAS sistema. Uključuje NASware 3.0 Technology, koja omogućava besprijekornu integraciju, zaštitu podataka i optimalne performanse za NAS sisteme koji rade pod velikim zahtjevima. Takođe, posjeduje senzor za zaštitu od udarca i kontrole za oporavljanje od grešaka.

WD Purple Pro hard-disk je namijenjen aplikacijama za nadzor. Njegov dizajn odlikuju napredne mogućnosti visokih performansi. Može da podrži do 64 HD kamere sa jednim prenosom ili do 32 istovremena Al prenosa. Njegova brzina je od 7.200 RPM te je rad diska procijenjen na do 550 TB godišnje.

WD Gold je dizajniran za korištenje u sistemima za pohranu podataka i data centrima, kao i korisnicima iz IT sektora. Usklađen je sa Windows, Windows Server i Linux sistemima. Njegova brzina je od 7.200 RPM, a ima 512 MP cache memorije.

Novi hard-diskovi će se uskoro naći u prodaji, po cijeni od 600 dolara.