Poboljšajte finansijsku pismenost uz YouTube kanal CA Rachana Phadke Ranade

Rachana Phadke Ranade je diplomirani komercijalista i ovlašteni računovođa u Indiji, predavač na fakultetu, а istovremeno je i izuzetno popularna jutjuberka, koja na svom kanalu gledaocima objašnjava osnovne lekcije iz ekonomije.

Podstiče ljude da ulažu i da na njega gledaju kao na dugoročan plan, napominjući da ne postoji starosna granica za početak ulaganja navodeći primjer svog YouTube kanala koji je pokrenula 2015. godine i koji ima više od 3,75 miliona pretplatnika.

Ova godina je bila posebna jer je imala eksponencijalni rast na YouTube-u i dobila više od milion pretplatnika! Njen cilj je da poboljša finansijsku pismenost u Indiji i da omogući ljudima da na najjednostavniji način nauče o berzama.

“Imamo cilj da izgradimo finansijsku disciplinu u masama pojednostavljivanjem edukacije o berzi i finansijskim konceptima. Ja želim da budem predvodnik u ovoj misiji. Sa svojim desetogodišnjim iskustvom u učenju više od 10.000 učenika lično i više od 500.000 studenata na mreži imam osnovu za to da pokušam napraviti promjenu”, kaže Rachana Phadke Ranade.

Oni koji žele više, mogu na njenom sajtu kupiti pakete kurseva koji su prilagođeni njihovom znaju, počev od početničkog, preko srednjeg do naprednog nivoa. Ti kursevi su podijeljeni tematski, pa se mogu slušati kursevi osnova trgovine na berzi, lični finansijski menadžment, poslovanje investicionih fondova i brojni drugi.