Po igri Death Stranding biće snimljen film

Po igri Death Stranding biće snimljen film u režiji Hammerstone Studios-a.

Film je najavila produkcijska kuća Hidea Kojime, japanskog dizajnera igara koji je imao veliko učešće u Metal Gear i Silent Hill serijalima.

Na razvoju igre je bila angažovana fantastična glumačka ekipa, ali ona nije opravdala očekivanja i pored odličnih najavnih trejlera, piše PCGamer. U filmskoj adaptaciji biće uvedeni novi likovi i elementi koji idu dalje u svijet čiju površinu je igra samo zagrebala. Producent filma je Aex Lebovici, koji iza sebe ima rad na filmovima Bill and Ted Face the Music i Barbarian i Boy Kills World.

Producent je izjavio da će, za razliku od drugih adaptacija video igara koje imaju veliki budžet, ovo biti mnogo utemeljenije i intimnije.

“Cilj je da redifinišemo kako bi adaptacija video igara mogla da izgleda kada postoje kreativna i umjetnička sloboda. Film će biti autentična produkcija Hidea Kojime”, rekao je Lebovici.

Kojima Productions je saopštila da je nastavak igre u ubrzanom pogonu, a detalji o novoj Death Stranding igri poput detalja o radnji, glumcima i datumu izlaska još nisu objavljeni. Ova najava filma stigla je nekoliko dana nakon najave pomenute nove verzije igre. U njoj će se vratiti Norman Ridus u ulozi Sema Portera Bridgesa i Lea Sejdouk u ulozi Fragile-a.

Ovdje možete vidjeti trejler za novu igru.