Pitanja iz inboksa – Kakvu roditeljsku zaštitu na internetu mi preporučujete?

Vaše pitanje: Poštovani, koji televizor na rate mi možete preporučiti?

MTEL ODGOVOR: Poštovani,

Ovog mjeseca za Vas izdvajamo Hisense Smart 43” sa mjesečnom ratom od 29 KM, te televizore sa Veliky ekranima – TCL Android 65” sa mjesečnom ratom od 64 KM i SONY Google TV 55” sa mjesečnom ratom od 70 KM.

Televizore na rate možete kupiti uz m:tel IPTV pakete gdje Vas čeka odličan popust od 20% na pretplatu tokom prvih šest mjeseci. Zato izaberite jedan od m:tel paketa i televiziju sa više od 300 TV kanala!

Uživajte u sportskom, filmskom i serijskom programu, za više informacija posjetite www.mtel.ba ili pozovite 0800 50 000.

 

Vaše pitanje: Zdravo! Kakvu roditeljsku zaštitu na mobilnom i kućnom internetu mi možete preporučiti?

MTEL ODGOVOR: Poštovani,

Za bezbjedno surfovanje, m:tel usluga Siguran NET pruža pouzdanu zaštitu korisnicima mobilnih i svih ostalih uređaja povezanih na internet u m:tel mreži.

Za samo 1,17 KM mjesečno, Siguran NET predstavlja vaš neprobojni štit u digitalnom svijetu, osiguravajući vam privatnost i sigurnost na internetu.

Aktiviranjem ove usluge putem portala Moj m:tel, dobićete pristup korisničkom portalu gdje možete pronaći detaljne informacije i pregled sigurnosnih incidenata od kojih vas je ovaj servis zaštitio. Na korisničkom portalu možete blokirati ili filtrirati pristup različitim kategorijama sadržaja za vas i članove vaše porodice te zaštititi djecu od neželjenog sadržaja.

Usluga Siguran NET uključuje upravo i roditeljsku kontrolu, poznatu kao Zaštita djece, koja omogućuje roditeljima da kontrolišu sadržaj kojem njihova djeca mogu pristupiti putem interneta. Roditelji mogu aktivirati uslugu na mobilnim brojevima svoje djece i blokirati pristup sadržajima poput Instagram-a, Tik-Tok-a, YouTube-a i slično, kao i odrediti eventualne vremenske izuzetke kada će pristup tim sadržajima biti omogućen.

Detaljno uputstvo o korišćenju i aktivaciji usluge Siguran NET pronađite na linku mtel.ba/siguran-net, a za više informacija pozovite 0800 50 000.

 

Vaše pitanje: Pozdrav, volim fotografisati i želim telefon kojim ću moći zabilježiti sjajne snimke. Koji model biste mi preporučili?

MTEL ODGOVOR: Poštovana,

U našoj punudi imamo zaista mnogo modela koji bi odgovarali ovome što tražite, pa ovaj put prijedlog može biti telefon Huawei Nova 11 .

Ovaj uređaj donosi revoluciju u svijetu pametnih telefona svojim impresivnim karakteristikama i naprednom tehnologijom te predstavlja spoj izvanrednog dizajna i visokih performansi, što ga čini idealnim izborom za sve ljubitelje moderne tehnologije.

Sa impresivnih 8 GB RAM-a i ogromnih 256 GB interne memorije, pruža dovoljno prostora za skladištenje vaših omiljenih aplikacija, igara, fotografija i video zapisa.

Kada je riječ o fotografiji, Huawei Nova 11 oduševljava. Sa glavnom kamerom od 50 MP i dodatnom kamerom od 8 MP, možete uhvatiti svaki detalj sa izuzetnom jasnoćom i oštrinom. Sekundarna kamera od 60 MP omogućava snimanje vrhunskih selfija koji će vas istaći u svakoj situaciji.

Baterija je kapaciteta 4.500 mAh, a sa dimenzijama od 161,3 x 75 x 6,9 mm i težinom od samo 168 grama, Huawei Nova 11 je izuzetno tanak i lagan.

Više detalja o ovom moćnom telefonu koji možete kupiti po povoljnim uslovima, potražite na www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.

 

Vaše pitanje: Dobar dan! Nabavila bih novi laptop, boljih performansi, pa ako mi može neki prijedlog iz vaše ponude?

MTEL ODGOVOR: Poštovana,

To bi mogao biti Asus Vivobook 15  laptop koji impresivnim performansama i elegantnim dizajnom zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih korisnika.

Ova uređaj svojim moćnim Intel i5-12500H procesorom obezbjeđuje brzinu i efikasnost u svakodnevnim zadacima, ali i u zahtjevnijim aplikacijama. Sa 16 GB RAM memorije i SSD kapaciteta od 512 GB, ovaj laptop pruža dovoljno prostora i snage za multitasking i skladištenje velikih količina podataka.

Jedna od njegovih ključnih karakteristika je ekran. Sa Full HD rezolucijom i dijagonalom od 15,6 inča, možete uživati u jasnom i oštrom prikazu bez obzira na to šta radite. FHD Antiglare slim tehnologija obezbjeđuje smanjenje odsjaja i bolju vidljivost čak i pod jakim svjetlom, što je idealno za rad u različitim uslovima osvjetljenja.

Asus Vivobook 15  dolazi sa dva USB 2.0 porta, WiFi 802.11 podrškom i Bluetooth verzijom 5,3, baterija omogućava dugotrajno korištenje bez potrebe za čestim punjenjem, dok Li-ion tehnologija garantuje pouzdanost i trajnost. Uz to, imate i dvije godine garancije!

Za više detalja o ovom uređaju i mogućnostima kupovine na rate posjetite m:tel sajt ili pozovite besplatni kontakt telefon 0800 50 000.