Pantalone, torba i četka za kosu puna dlaka jestivi su na Instagram profilu @sideserfcakes  

Amerikanka Natalie Sideserf majstor je za stvaranje hiperrealističnih torti, koje predstavlja na Instagram profilu @sideserfcakes.

Tridesetsedmogodišnja diplomirana umjetnica i slavna kuvarica toliko je vješta da je jednostavno nemoguće okom vidjeti da li je predmet koji predstavlja stvaran ili je riječ o njenoj jestivoj instalaciji. Sapun, žaba, pantalone, ljudska ruka ili češalj pun dlaka, sve to izgleda savršeno realistično dok ona ne uzme nož u ruke. Već na prvom presjeku vidi se da se unutra kriju kore i filovi.

Da je zaista nevjerovatno to što radi dokazuje i 1,5 miliona pratilaca koji svakodnevno s nestrpljenjem iščekuju da predstavi novo umjetničko djelo.

Sideserf je za svoja umjetničko-kulinarska djela višestruko nagrađivana. Njen put do globalnog uspjeha bio je pomalo neobičan. Naime, nakon što je 2012. godine u Ostinu u Teksasu, na lokalnom takmičenju, pobijedila sa tortom u vidu lika pjevača kantri muzike Williea Nelsona, njen brat je objavio fotografiju njenog rada na Reddit-u, gdje je 23. februara 2013. postala broj jedan, sa više od 1,2 miliona pregleda.

Takva reakcija ljudi bila joj je vjetar u leđa za pokretanje sopstvene kompanije Sideserf Cake Studio, a od tada su se samo nizali uspjesi. Posjetite njen Instagram profil @sideserfcakes i sami se uvjerite da je zaista sjajna.