Ovo su neke od najboljih PS5 indie igara

Od Bugsnax do The Pathless, možete igrati mnoštvo PS5 indie igara, a njihova lista se ažurira sa novim naslovima prilično brzo.

Hades, jedna od najboljih PS5 igara ikada objavljenih, dolazi iz Supergiant Games-a, iste divizije koja nam je dala Bastion, Transistor i Pyre.

Hades prikazuje igrače kao Hadovog sina koji se trudi da pobjegne iz starogrčkog podzemlja. Zajedno uz pomoć Olimpa i grupe ekscentričnih, ali izuzetno zabavnih likova, igrači moraju da se probijaju, sijeku, pucaju i umru dok napreduju prema Olimpu, stičući nove vještine i moći na tom putu.

TOEM je prava zabava u kojoj fotografišete životinje i druga čudna stvorenja u izometričnom pejzažu snova koji izgleda kao da je izvučen iz filma Vesa Andersona. Ovo je jedna od najvažnijih indie igara koja se pojavila posljednjih godina.

Maquette kombinuje uzbudljivu priču sa vrhunskim vizuelnim prikazima i nekim od najubjedljivijih zagonetki koje ćete ikada riješavati. Prelijepa PS5 indie igra sa šarmom i velikom količinom zagonetki koje igrači moraju da riješe, Maquette je u najmanju ruku vrhunski PS5 indie izdanak.

The Forgotten City započinje tako što se pojavljujete na obalama zatvorenog starog rimskog grada iz prije nekoliko hiljada godina. Mnogo više od pukog putovanja u prošlost, uskoro postaje očigledno da ste zarobljeni u vremenskoj petlji u kojoj vlada posebno „zlatno pravilo“ koje rezultira smrću svih ako neko u gradu počini grijeh.

Bonfire Peaks kombinuje srceparajuću melanholiju sa beskrajno pametnim dizajnom slagalice, ima junake koji se penju na vrh i usput spaljuju svoju imovinu kako bi skinuli kožu svog trenutnog života. Zadajući igračima da spale svoje stvari u raznim slagalicama izometrijskih blokova u stilu diorame, Bonfire Peaks je prelijepa mala igra koja vas podstiče da upalite svoje vijuge.