Ovo je najbolja Android aplikacija u 2021.

Krajem novembra, Google Play je izabrao najbolje aplikacije i igre u 2021. godini.

Ovogodišnja lista je proširena te se odnosila na aplikacije i igre na tablet uređajima kao i na aplikcije na Wear OS-u i Google TV-u.

Titulu najbolje aplikacije za 2021. godinu ponijela je aplikacija BALANCE koja je usmjerena na lični rast pojedinca u ovim izazovnim vremenima.

„Ovogodišnji pobjednici su pronašli kreativne i često meditativne načine da pomognu korisnicima da upoznaju sebe na dubljem nivou. Balance, koji je osvojio našu nagradu za najbolju aplikaciju 2021. godine, potiče ljude da pronađu svoj centar kroz personalizovane meditacije.“

Kada su u pitanju igrice, vodeće mjesto je zauzeo Pokémon UNITE zbog dinamičnog igranja i pozitivnog iskustva korisnika na različitim platformama. Ovu igricu do sada je preuzelo 50 miliona korisnika.

Google svoju listu najboljih aplikacija grupiše u nekoliko različitih kategorija, pa je tako na teritoriji SAD za najbolju aplikaciju izabrana Paramount+ aplikacija koja se može pohvaliti bogatom ponudom filmova, serija, prenosom sportskih događaja, TV kanala za djecu itd., dok je Garena Free Fire MAX odabrana kao najbolja igrica na američkom kontinentu.

Kompletnu listu nagrađenih aplikacija pogledajte OVDJE.