Ovo je Meta pametni sat

Meta – kompanija koja je bila ranije poznata kao Facebook, razvija pametni sat koji može snimati fotografije i videozapise.

Bloomberg je objavio fotografiju koja prikazuje pametni sat sa zaobljenim uglovima sličan Apple Watchu, osim što ima i dio sa prednjom kamerom. Programer aplikacije Steve Moser pronašao je ovo unutar aplikacije koja se koristi za upravljanje njihovima Ray-Ban Stories AR sunčanim naočalama, nagovještavajući da bi se u budućnosti mogla koristiti i za upravljanje satom.

Osim što ima zaobljene uglove i kameru, čini se da pametni sat ima kućište od nehrđajućeg čelika i odvojeno remenje. Moser takođe kaže da kod unutar aplikacije ukazuje da bi se sat mogao zvati Milan i da bi mogao omogućiti preuzimanje fotografija i videa koje ste njime snimili na telefon.

Prema Bloombergu, Meta se nada lansiranju pametnog sata već 2022. godine, ali još ništa nije finalizirano. Facebookova matična kompanija navodno već radi na tri generacije proizvoda koji će biti objavljeni u različito vrijeme. Nije jasno da li uređaj prikazan na slici jedan od njih ili će uopšte biti pušten u prodaju. Verge je takođe ranije ove godine najavio da Facebook radi na pametnom satu s prednjom i zadnjom kamerom od 1080p s autofokusom. Mogao bi takođe imati monitor otkucaja srca i LTE povezivanje, iako bi se te opcije mogle distribuisati na tri različita modela.