Ovi iPhone 13 Pro modeli su inspirisani Rolex satovima

Caviar je već dobro poznat po izradi luksuznih verzija iPhone telefona. Ovaj put pripremili su iPhone 13 Pro inspirisan Rolex satovima

Ljubitelji skupih satova vjerovatno će se oduševiti kolekcijom Pair of Kings, koju je osmislio Caviar! Ova kompanija je korisnicima već poznata po ekstravagantnom dizajnu, a ovaj put u pitanju su telefoni koji za uzor imaju Rolex satove.

Primjera radi, verzija pod nazivom Dark Sky nastala je po ugledu na Rolex Sky-Dweller. S druge strane, Cosmograph Daytona poslužio je kao inspiracija za telefon Meteorite.

U ponudi su četiri različita modela po cijeni od 6.000 do 8.500 dolara budući da se može birati između Pro i Pro Max verzije telefona. 

Međutim, daleko najskuplji iPhone 13 Pro inspirisan Rolex satovima je ipak Benvenuto, s početnom cijenom od oko 25.000 dolara. Baziran je na satu Cellini, a naziv su dobili prema slavnom renesansnom zlataru i vajaru Benvenutu Celliniju.

Uzorak sunčevih zraka koji krasi ovaj telefon ugraviran je u 18-karatno bijelo zlato sa ukrasom od 18-karatnog ružičastog zlata. Stražnja strana izrađena je od prave krokodilske kože.

Osim što su i te kako nedostižni „običnom“ čovjeku, iPhone 13 Pro modeli iz Caviar-ove radionice u ponudi će se naći u vrlo ograničenim količinama. Naime, postojaće u samo 99 kopija.