Ovi gedžeti će vam u 2022. olakšati rad od kuće

Ako u 2022. godini planirate da radite od kuće, predstavljamo vam 8 uređaja koji vam mogu olakšati ove procese.

Uz pomoć gedžeta, rad od kuće možete učiniti jednostavnijim i prijatnim. Mnogi od ovih proizvoda mogu poboljšati vašu produktivnost dok radite na daljinu. Sve se svodi na to koliko ih efikasno koristite.

1. Multi-port adapter

Ako treba da povežete više uređaja na laptop ili desktop računaru, bilo da se radi o punjaču, fleš disku ili bilo čemu drugom, broj ugrađenih portova na vašem uređaju ponekad možda neće biti dovoljan. Adapteri sa više portova su odlični mali uređaji koji vam omogućavaju da povežete nekoliko različitih uređaja na laptop ili desktop odjednom. Postoje adapteri sa različitim veličinama i tipovima portova. U multi-port adapter možete priključiti dodatni USB ili različite kablove, kao što su HDMI i AUKS.

2. Pametni zvučnik

Pametni zvučnici u ulozi virtuelnih pomoćnika postali su nevjerovatno popularni. Ovi zvučnici vam omogućavaju da zakažete sastanke, kupite proizvode ili uključite i isključite pametnu elektroniku korištenjem glasovnih komandi. Vjerovatno ste čuli za Amazon-ov Echo, jedan od najpopularnijih pametnih zvučnika na svijetu. Ali tu su i Google Home, Apple HomePod i Sonos One, sa sjajnim opcijama koje će vam pomoći da ostanete organizovani dok radite od kuće.

3. Bežični punjač telefona

Bežični punjači za telefon danas su veoma uobičajeni i mogu se kupiti po nevjerovatno pristupačnim cijenama, u zavisnosti od odabranog brenda ili modela. Mnogi od njih mogu da napajaju i druge uređaje, kao što su pametni satovi, tableti i bežične slušalice.

4. Bežične slušalice

Njihova popularnost je eksplodirala u posljednjih nekoliko godina, sa više brendova koji su objavili sopstvene linije bežičnih slušalica, kao što su Apple, Samsung i JBL.

Podsjećamo vas da kupovinom jednog od modela telefona iz m:tel ponude Honor 50, Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE  ili TCL 20L+ na poklon dobijate bespaltne slušalice. Više informacija o ovoj punudi pročitajte na linku.

5. Eksterni čvrsti disk

Ako skladištite veliki broj datoteka i softvera na svom uređaju, vaš raspoloživi prostor za skladištenje može vrlo brzo da se popuni. Eksterni čvrsti diskovi mogu se pokazati kao neprocijenjivi jer nude ogromne količine prostora za skladištenje (ponekad više od vašeg laptopa ili desktop računara). Neki veliki brendovi kao što su Samsung i SanDisk su objavili veliki broj odličnih eksternih diskova. Ako više volite prenosivost nego puki prostor za skladištenje, možete da provjerite kompaktne fleš diskove umjesto tradicionalnih eksternih čvrstih diskova.

6. Postolje za tablet ili laptop

Ako ste proveli duže vremena za svojim stolom, možda ste primjetili da se grčite nad laptopom ili tabletom i osjećate bol u vratu ili leđima. Dakle, postolje za tablet ili laptop može biti zgodno u ovoj situaciji. Oni podižu vaš uređaj tako da stoji u visini očiju, podstičući zdravije držanje. Danas na tržištu postoje stotine različitih postolja za laptop i tablet uređaje različitih brendova. Ako ne želite da date novac na nešto tako jednostavno kao što je postolje, možete napraviti „uradi sam“ stalak za laptop sa svakodnevnim predmetima u vašoj kući.

7. Stolica za lumbalnu podršku

Još jedan faktor koji utiče na vaše držanje dok radite za stolom je vrsta stolice na kojoj sjedite. Bez odgovarajuće vrste podrške za leđa, možete završiti sa neprijatnim bolovima. Dakle, važno je osigurati da koristite stolicu sa adekvatnom lumbalnom potporom ako ćete u doglednoj budućnosti raditi od kuće. Razmislite o kupovini stolice sa ugrađenom lumbalnom potporom dok radite od kuće.

8. Bežični miš

Bežični miš može znatno olakšati korišćenje vašeg laptopa ili desktopa. Lako možete da promijenite lokaciju miša i udaljenost od uređaja bez brige o ograničenjima koja izazivaju kablovi. Neki bežični miševi mogu čak i da se prebacuju između različitih uređaja pritiskom na dugme. Danas na tržištu postoji velika ponuda pouzdanih bežičnih miševa. Iako je Apple-ov Magic Mouse odlična opcija, on je kompatibilan samo sa drugim proizvodima te kompanije.