Ove video igre ulaze u Kuću slavnih

Video igre Legend of Zelda: Ocarina of Time, Dance Dance Revolution, Ms. Pac-Man i Sid Meier's Civilization dobiće svoje mjesto u muzeju slavnih.

Naime, one su pobjednici ovogodišnjeg izbora koji tradicionalno organizuje Muzej igara, što im je donijelo ulazak u Svjetsku kuću slavnih video igara Video Game Hall of Fame, koja je prije sedam godina osnovana u Njujorku. Vrata im je otvorila njihova velika popularnost i izuzetan značaj i doprinos daljem razvoju video igara.

Prema pojašnjenu prilikom objave rezultata, igra Legend of Zelda: Ocarina of Time, koja se pojavila prije 24 godine, višestruko je nagrađivana.

Sjajnom pričom i 3D svijetom osvojila je brojne ljubitelje video igara, a mnogim tvorcima igara poslužila je i kao inspiracija.

Kako navodi žiri, igra Dance Dance Revolution, takođe, je zasluženo dobila ovo veliko priznanje. Objavljena je u Japanu 1998, a uz nju su „plesale“ mnoge generacije. Brzo je stekla planetarnu popularnost i po uzoru na nju stvorena je serija muzičkih i plesnih igara.

Ms. Pac-Man je, takođe, poznat milionima ljudi širom planete. Igra je nastala 1982. godine kao prvi, moderniji i uzbudljiviji nastavak Pac-Man-a. Zanimljivo je da se Ms. Pac-Man smatra prvim popularnim ženskim glavnim likom u video igrama.

I video igra Sid Meier's Civilization ima čime da se pohvali. U pitanju je jedna od najuticajnijih strateških igara. Objavljena je 1991. godine.