Ove ekstenzije u Chrome-u vam omogućavaju sjajne stvari

Možda niste znali, ali mnoge Google Chrome ekstenzije mogu vam olakšati rad i donijeti brojne pogodnosti, poput blokiranja oglasa ili povećanja zaštite podataka.

Jednostavne su, a djelotvorne. Predstavljamo neke od njih:

HTTPS Everywhere

Surfanje internetom nije uvijek bezbjedno, jer je teško saznati ko bi se sve mogao dokopati naših ličnih podataka. Iako ne nudi 100-odstotnu zaštitu, ekstenzija HTTPS Everywhere omogućava da bilo koju web lokaciju prebacimo sa „http“ na „https“.

Honey

Zahvaljujući internetu, kupovina je danas mnogo lakša i jednostavnija, a ova ekstenzija pomaže nam da uštedimo novac tako što automatski pretražuje internet i sakuplja kupone koje kasnije možemo iskoristiti.

StayFocusd

I ova ekstenzija je vrlo korisna, ako zaista imate želju da se posvetite poslu i da spriječite da vas u tome išta ometa. Naime, zahvaljujući StayFocusd-u možete da odredite sebi koliko vremena dnevno možete da potrošite na posjete određenim sajtovima, među kojima su i popularne društvene mreže, zbog kojih često gubimo pojam o vremenu.

Save to Google Drive

Oni koji već nisu otkrili ekstenziju Save to Google Drive mnogo će zažaliti kada saznaju da i ona značajno olakšava radi i štedi vrijeme. Naime, radi se o ikonici koju instalirate i koja omogućava da na Google Drive sačuvate sadržaje koje pretražujete, poput fotografija, video snimaka…

uBlock Origin

Nije tajna da većina ljudi traga za savršenim blokatorom oglasa. uBlock Origin je jedna od najboljih opcija za to. Možda ne toliko poznat kao Adblock Plus, ali svakako je vrlo učinkovit, tako da se korisnici sigurno neće razočarati.