Ovako bi mogla funkcionisati Edit opcija na Twitter-u

Prvog aprila je objavljeno da Twitter radi na Edit opciji. Iako je u pitanju Međunarodni dan šale, ispostaviće se da je ova vijest ipak istinita.

Naime, iz Twitter-a je tada potvrđeno da rade na dugmetu za uređivanje, a sada je poznato i kako bi ta opcija mogla da funkcioniše. Tačnije, dva stručnjaka su pokazala da je ova nova funkcija već implementirana – prvo je to uradio programer Nima Owji, a potom i inverzni inženjer Alessandro Paluzzi.

Ali, kako bi Edit opcija mogla da izgleda u praksi? Pa, vjerovatno će funkcionisati tako da ćete moći, kada napišete i objavite neki tvit, kliknuti na tri tačke iznad posta na web-u i izabrati „Edit tweet“. Čini se, međutim, da korisnici neće moći mijenjati publiku nakon editovanja tvita.

Za sada nije poznato ni koliko će trajati samo uređivanje objave, ali ni to da li u opticaju ostaje mogućnost retvita. Malo uvoda u novu situaciju daje implementacija Edit dugmeta na web verziji, ali je otvorenih pitanja i dalje ipak mnogo.

Inače, Edit je najtraženija funkcija već godinama, kažu iz odsjeka za komunikacije Twitter-a, i dodaju da će ona u narednim mjesecima ući u testnu fazu.