Ovaj YouTube kanal će učiniti da se zaljubite u paste iz bakine kuhinje

Ima li među vama ljubitelja tjestenine? Otkrili smo YouTube kanal gdje ćete naučiti kako se priprema tradicionalna italijanska pasta prema receptima najspretnijih baka.

Špagete, makarone i lazanje su dobro poznate vrste tjestenine u našim krajevima, ali i sami znate da nisu jedine! Isprobajte recepte za domaću pastu u svim mogućim oblicima – i to od baka koje njihovu pripremu imaju u malom prstu.

YouTube kanal Pasta Grannies s razlogom prati više od 740.000 ljudi iz cijelog svijeta. Miris italijanskih jela iz kuhinja ovih spretnih žena posvećenih tradicionalnim recepturama ima moć da pređe čak i prepreke digitalnih zidova i zagolica vam kulinarsku inspiraciju.

Samo jednom zakoračite u svijet njihovih ručno rađenih delicija, i neki magični sastojak prikovaće vas za ekran. Možda ćete odjednom osjetiti želju da i sami sad pa sad pripremite pastu od nule. Uz pasta grannies sve djeluje moguće!

Ravioli, cappalletti, fileja, fusilli, gnocculi, tagliatelle… Spisku savršenih ukusa nema kraja, kako ni intrigantnim pričama žena koje su protagonistkinje ovog jedinstvenog putovanja po Italiji. Kao početnu destinaciju preporučujemo vam video sa kuharicom Concettinom iz Kalabrije, starom čak 101 godinu, koja je pokazala pripremu tri vrste paste.

Prijatno!