Ovaj električni automobil je raspodan za manje od 18 minuta

Svih 50 primjeraka Citroen My Ami Buggy rasprodati su ekspresno.

Kada je prije desetak dana javljeno da će se Citroen My Ami Buggy početi da se sklapa na fabričkoj traci, bilo bi dobro da je javljeno i da zainteresovani treba da budu brzi.

Citroen je odmah počeo da prima porudžbine za My Ami Buggy – koji je započeo svoj život kao konceptualni automobil još u decembru 2021. Ranije ove sedmice, a za manje od 18 minuta svih 50 modela namijenjenih isključivo za Francusku, pokupili su željni kupci.

Dobro, kad se kaže “u roku od 20 minuta” možemo biti i precizni pa reći da je tačno vrijeme na kom se zaustavila štoperica 17 minuta i 28 sekundi. Prvi kupac je završio cijeli proces na mreži za dvije minute i 53 sekunde.

Dok se divimo brzini prstiju za prijave, treba reći da će se isporuke obaviti u avgustu, i tada će odabrana grupa kupaca dobiti Amy četvorocikl bez krova i od vrha do dna u kaki boji.

Automobil nema vrata kao takva, samo cjevasti okvir sa obje strane. Ako ne volite da smočite stvari koje su unutra, tu je vodootporna tkanina koju možete zakačiti čim se naoblači.

Motor od 8 KS i baterija od 5,5 kWh su od  standardnog vozila, tako da i dalje gledate na najveću brzinu u regionu od 30 milja na sat i ukupan domet od 47 milja.