Ova Sony robotizovana kamera radi sve umjesto vas

Kompanija Sony obogatila je liniju kamera novom – FR7, jedinstvenom na tržištu.

Radi se o „mirrorless“ kameri, prvoj na svijetu sa pan-tilt-zoom robotizovanom tehnologijom. Ona ima karakteristike bioskopske kamere FX6, ali je spojena za robotsko postolje koje omogućava daljinsko upravljanje.

Brzina pomjeranja i nagiba može se stalno mijenjati, u rasponu od 0,02 stepena do 60 stepeni u sekundi, sa opsegom ugla pomjeranja od -170° do +170° i opsegom ugla nagiba od -30° do +195°.

Radi se o vrhunskoj kameri u kojoj je moguće memorisati do 100 različitih podešavanja. Upravljanje kamerom moguće je putem web aplikacije ili pomoću daljinskog upravljača RM-IP500. Što se tiče karakteristika, tu je senzor od 10,3 MP, koji omogućava 4K snimanje do 120 fps ili 1080p pri 240 fps, ND filter te Sony-jev E-mount sistem.

Iz Sony-ja navode da uvijek osluškuju želje i potrebe kupaca, te da je ova kamera, koja je spoj fleksibilnosti standardne PTZ kamere i zadivljujućih vizuala bioskopske, upravo ono što je potrebno tržištu.

Ističu da je u posljednje dvije godine primijetan nagli porast sadržaja kreiranog na daljinu ili na lokacijama gdje je otežan pristup, tako da je kamera FR7 upravo stvorena za takve projekte. Takođe, pogodna je i za snimanje pri slabom osvjetljenju.

Oni koji se odluče za kupovinu ove kamere moraće za nju da izdvoje 9.700 dolara. U tu cijenu nije uračunat Sony-jev objektiv. Ukupna cijena FR7 i bioskopskog objektiva FE PZ 28-135 mm f/4 iznosi 12.200 dolara.