Ova električna podmornica je napravljena za zabave

Kompanija U-Boat Worx, globalni lider u proizvodnji podmornica sa ljudskom posadom, predstavila je novi električni model, idealan za zabave pod vodom.

U pitanju je model UWEP, odnosno Under Water Entertainment Platform, koji je dug 35, a širok 7,62 metara. Ovo prevozno sredstvo za kretanje pod vodom visoko je 7 metara, a pruža više od 150 metara kvadratnih prostora, što je dovoljno za 120 putnika, uključujući i članove posade. U restoranu može da sjedne 64 ljudi, a zanimljivo je da oni ne moraju da miruju, odnosno mogu sve vrijeme slobodno da se kreću podmornicom.

Kako bi putnici mogli uživati gledajući podvodni svijet tu je 14 velikih prozora, prečnika po 4,6 metara. Podmornicu pokreće baterija kapaciteta 1,2 mWh, koja može izdržati do 24 časa vožnje sa jednim punjenjem. Tu je i dodatni sistem napajanja koji se može aktivirati u slučaju problema sa baterijom, tako da zahvaljujući njemu podmornica može funkcionisati do dolaska spasilaca.

Ovaj luksuzno opremljeni podvodni restoran kreće se brzinom do 5 km/h, a maksimalna dubina na koju se može spustiti je 200 metara. Na podmornici se nalaze i velika, snažna svjetla, kako bi putnici mogli da vide šta ih „vani“ okružuje.

 „UWEP će uzdrmati i podmorsku i ugostiteljsku industriju i prednjačiti u podvodnim događajima. Ne samo da ćemo predstaviti sjajno iskustvo za najizbirljiviju klijentelu, već i poslovnu priliku koja će koristiti preduzetnicima i doprinijeti našem razumijevanju okeana“, kazao je Bert Houtman, osnivač i izvršni direktor U-Boat Worx-a.