OnePlus predstavio svoj prvi pametni sat

OnePlus pametni sat, najavljen još prošle godine, sada je napokon tu!

Prvi smartwatch kineske kompanije uskoro stiže na tržište! Uređaj koji smo iščekivali još od prošle godine cijenom i specifikacijama biće konkurentan, pa time i cijenjen među potrošačima.

Za ovaj pametni sat nije korišćen operativni sistem WearOS. Umjesto toga, proizvođači su se odlučili za operativni sistem baziran na RTOS, koji, po njihovom mišljenju, bolje odgovara na potrebe korisnika i prevazilazi neke manjkavosti OS-a.

Osim toga, ovaj sat obećava odličnu povezanost sa drugim uređajima. Memorija od 4 GB i Warp Charge tehnologija omogućavaju da ga, nakon punjenja koje traje samo 20 minuta, koristite tokom čak sedam dana. Podsjećamo da baterija koju ima Apple Watch 6 jedva može da izdrži jedan dan, a ostali uređaji ove kategorije uglavnom ne mogu da rade duže od dva dana.

OnePlus Watch je otporan na vodu i prašinu po IP68 standardu, a stiže u crnoj i srebrenoj boji. Iako nije u top klasi satova, nudi opcije poput automatske detekcije treninga, mjerenja SpO2, otkucaja srca, stresa kao i kvaliteta sna.