OnePlus Nord pametni sat će uskoro biti objavljen

Nakon što je sa Nord linijom ušao u na tržište mobilnih telefona srednje kategorije, OnePlus je spreman da u ovom segmentu tržišta istupi i svojim novim aksesoarom – pametnim satom.

Otkrivene su neke od informacija o novom gedžetu, za koji se vjeruje da će zvanično biti predstavljen u drugoj polovini ove godine. OnePlus u narednom periodu planira da predstavi nekoliko modela mobilnih uređaja, poput flagship modela OnePlus 10 Pro, OnePlus Nord 2T, OnePlus Nord CE2 te OnePlus Nord 3.

Najvjerovatnije je da će paralelno sa ovim posljednjim biti predstavljen i pametni sat. Po dostupnim informacijama, on bi trebalo da ponudi ekran osjetljiv na dodir u boji i druge funkcije poput senzora pulsni oksimetar, senzora za mjerenje otkucaja srca, sposobnosti za praćenje kvaliteta sna, brojač koraka, sposobnost za prikazivanje notifikacija sa mobilnog telefona, kao i kontrole za reprodukciju audio i video sadržaja na mobilnom uređaju.

OnePlus ovo nije zvanično potvrdio, kao što se ne zna ni ime ovog proizvoda za koji se očekuje da bude još jedna pristupačnija alternativa skupljim rješenjima koje i ova i druge kompanije nude, a sa svim osnovnim sposobnostima koje su većini korisnika potrebne.

Jedan od tech blogera poznat po insajderskim informacijama navodi  da OnePlus ima u ponudi pametni sat i narukvicu na indijskom tržištu, i to u višem cjenovnom rangu. I za novi proizvod se prve cijene pominju u rupijima, a prevedeno u evre očekuje se da cijena bude ispod 100 evra.