OnePlus 12 serija bi mogla imati najbrži punjač ikada

Ubrzano punjenje telefonske baterije se razvija i postaje sve brže, a najnoviji razvoj tehnologije donosi punjače snage do nevjerovatnih 300W.

Očekuje se da će nekoliko proizvođača telefona, uključujući OnePlus, Realme, i Oppo, uskoro implementirati ove brze punjače na svoje uređaje.

Naravno, sa ovim povećanjem snage dolazi i povećanje kapaciteta baterije, sa mnogim proizvođačima koji planiraju preći sa standardnih 5000 mAh baterija na baterije od 5500 mAh.

OnePlus 12 serija bi mogla biti među prvima koja će ponuditi ove nevjerovatno brze punjače, koji bi teorijski mogli napuniti telefon od nule do 100% u samo 10 minuta ili manje.

Redmi je nedavno predstavio novu tehnologiju punjenja telefona, samo četiri mjeseca nakon što je postao prvi brend koji je ponudio brzinu punjenja snagom 200 W. Predstavništvo kompanije Xiaomi je predstavilo telefon koji se može napuniti od 0 do 100% za manje od pet minuta, a sve su potkrijepili video snimkom.

Najjači i najbrži punjač na tržištu do prošle godine bio je onaj koji dolazi uz Xiaomi Redmi Note 12 telefon sa snagom 210 W. Glavna konkurencija u ovom takmičenju im je kompanija Realme sa GT3 modelom telefona koji se puni za manje od devet minuta, ali i OnePlus (Oppo), koji koristi iste punjače kao Realme.

Ipak, iako se brzina punjenja poboljšava, ostaje pitanje trajnosti baterija i njihovih performansi. Proizvođači će morati da balansiraju brzinu punjenja sa dugotrajnošću baterija, kako bi korisnicima pružili najbolje moguće iskustvo.

U svakom slučaju, izgleda da nas čeka uzbudljiv period u kojem će se tehnologija punjenja baterija dramatično poboljšati, što će omogućiti da telefoni budu efikasniji i korisnici neće morati da brinu o tome da im baterija ostane bez struje usred važnog poziva ili zadatka.

OnePlus telefone možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.