Odgovor glasovnom porukom na Stories stiže u Instagram

U kompaniji Meta rade punom parom dodajući nove funkcije na svojim aplikacijama WhatsApp i Instagram, koje u zadnje vrijeme imaju više ažuriranja nego sve ostale.

Posebno je zanimljiva jedna koja se, prema nekim najavama, može pojaviti u Instagram-u, a to je mogućnost da se na Stories odgovori glasovnom porukom.

Da se nešto sprema prvi je uočio softverski inženjer Alesandro Paluci. On je napravio skrinšot nečega što mu se učinilo posebno zanimljivo prilikom pregledavanja “storija”: U prostoru za poruke koje možete poslati kao reakcije na Stories, osim uobičajene opcije za odgovor GIF-om, stajala je i ikona mikrofona.

To bi značilo da se sprema i mogućnost da umjesto emotikona, fotografije ili teksta možete poslati i zvuk koji ste snimili, ali iz Instagram-a nisu reagovali na uzbuđenje javnosti, tako da još uvijek nemamo potvrdu da li će ova funkcija stići u aplikaciju.

Sve je moguće čim se na nečemu radi, a Instagram je prije nekoliko dana vratio jednu staru, i prilično priželjkivanu stvar, a to je hronološki feed. Tako nova verzija aplikacije ima dva neobavezna feeda do kojih možete doći dodirom na Instagram logo, koji se nalazi na vrhu Instagram logotipa. Tu postoje dvije opcije i to – Following i Favorites.

Prva omogućava da vidite svaku objavu osoba koje pratite poredane po vremenu objave, od najnovijih ka starijim. Druga omogućava korisnicima da dodaju do 50 profila u svoje favorite, i tada će moći da vide samo njihove objave.