Objavljeno kada stiže PlayStation VR2 set

PlayStation VR2 set stiže početkom naredne godine, saopšteno je iz kompanije Sony.

Iako smo proteklih mjeseci već mnogo saznali o njegovim karakteristikama, vrijeme lansiranja nije bilo poznato, a i dalje se ne zna koliko će koštati. Kao što je i očekivano, PlayStation VR2 je uređaj koji pomjera granice.

Popularni set za glavu dolazi sa rezolucijom od 4000×2040 pixela i osvježavanjem od 90 do 120 Hz. Ima vidno polje od 110 stepeni, a zahvaljujući novim tehnologijama može da prati pogled korisnika bilo da je usmjeren na igru, ili na okruženje. Zanimljivo je da će korisnicima omogućava da vide stvari oko sebe dok nose slušalice.

PlayStation VR2 se za konzolu povezuju pomoću jednog USB C kabla, a što se tiče zvuka, korisniku je omogućen vrhunski ugođaj jer 3D tehnologija donosi realistični prijem, gdje je zvuk usklađen sa pomjeranjima glave.

Kontroleri u obliku kugli posjeduju adaptivne okidače i standardne dugmiće, a imaju i detektor dodira. Tu je i dugme za podešavanje sočiva, kao i novi ventilacioni sistem za protok vazduha.

VR2 set, koji će raditi samo uz PS5, podržavaće oko 20 igara, među kojima su Horizon: Call of the Mountain, No Man's Sky, The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution, Resident Eveil Village… Iako nije zvanično objavljeno koliko će set koštati, očekuje se da cijena neće premašiti 700 dolara.