Objavljen tizer nove The Witcher sage

Tizer koji najavljuje novu igru u okviru The Witcher sage je objavljen, na veliko zadovoljstvo gejmera.

U saopštenju „Nova saga počinje“, CD Projekt RED gejming studio otkrio je i prve informacije o tome šta ljubitelji franšize mogu očekivati.

„Srećni smo što možemo najaviti da je sljedeći dio serije video igara ’The Witcher’ u razvoju, čime započinje nova saga za franšizu“, stoji u njihovoj objavi.

Potvrdili su i da studio više neće koristiti REDengine, nego će preći na Unreal 5 kompanije Epic.

Ipak, ističu da će REDengine, koji pokreće njihovu video igru Cyberpunk 2077, i dalje koristiti za nadolazeće projekte u vezi sa Cyberpunk 2077.

S obzirom na to da je prošlo nekoliko godina otkako je CD Projekt RED kompletirao originalnu trilogiju za The Witcher serijal igara, objavljivanje tizera za novi igru privuklo je veliku pažnju.

The Witcher 3: Wild Hunt, posljednji objavljeni naslov u franšizi, osvojio je čak 250 Game of the Year nagrada, što dovoljno govori o kvalitetu i popularnosti ovog proizvoda.

Iz poljskog gejmig studija poručili su da još neće izlaziti sa detaljima o tome kada bi nova igra mogla biti objavljena. Nije poznato ni kako će se zvati, pa pojedini izvori navode da bi igra mogla biti početak potpuno novog serijala.