Novi TikTok pravac: Ovi kreatori su popularni zbog – britanske kraljevske porodice

Britanska kraljevska porodica već je navikla da živi pod budnim okom javnosti i sigurno svako od nas zna poprilično mnogo informacija o njima.

Ipak, to naše znanje je samo jedan sasvim mali dio duge i zanimljive priče o kraljici Elizabeti Drugoj i ostalim, sadašnjim i dojučerašnjim, stanarima Bakingemske palate, tako da su pojedini mladi TikTok-eri odlučili da privuku pratioce objavama o njihovom životu. U tome su i uspjeli.

Jedna od njih je Amanda Matta, na TikTok-u poznata kao matta_of_fact, koju prati više od 690.000 ljudi. Ona se u svojim objavama bavi svim zanimljivostima u vezi sa za kraljevskom porodicom, od modnih „izvještaja“, do objave interesantnih, a manje poznatih, istorijskih činjenica. Pored pozitivnih sadržaja vezanih za kraljicu i članove njene porodice, ona bez ustručavanja kritikuje pojedine njihove poteze, što mnogi smatraju hrabrim.

Iako se ne bavi kritikama, i devetnaestogodišnji TikTik-er Charlie Richardson zahvaljujući sadržajima vezanim za britansku kraljevsku porodicu postao je vrlo popularan. Ovaj mladić, koji stoji iza kanala notaroyalexpert i koji se u posljednje vrijeme ozbiljno bavio „dokazivanjem“ da kraljica Elizabeta Druga nije umrla, kako su pojedini mediji prenosili, navodi da pratici imaju pozitivno mišljenje o ovoj slavnoj porodici. Njegove objave prati više od 220.000 ljudi, tako da je svakako jedan od uspješnijih stvaralaca novog TikTok pravca.

Tu je i dvadesetogodišnja studentkinja istorije umjetnosti Rosie Harte, koja stoji iza kanala The Royal Wardrobe. Njen kanal ima više od 335.000 pratilaca, a mediji prenose da bi iduće godine trebala objaviti i knjigu.