Novi Sony tim radi na očuvanju starih igara

Malo šta se trenutno razvija brzinom kao što je slučaj sa industrijom igara. Tehnološki napredak čini da je i ono što je nekad bilo nezamislivo – sada moguće, a igre postaju sve realnije, složenije i sa više tehničkih mogućnosti.

U brzini tehnološkog razvoja i pod naletom novih igara koje se promovišu svake sedmice, mnogi zbog manjka podrške ili procjene da su neperspektivne zaboravljaju ogroman broj starijih naslova.

Na sreću svih nostalgičara u ovoj oblasti, kompanija Sony je odlučila da pruži podršku „izumirućim“ igricama i oformi novi tim čiji će zadatak biti da se isključivo bavi očuvanjem zaostavštine starijih igara.

Novoformirani tim je nazvan Preservation i dio je PlayStation ekipe. Nedavno je Geret Fredli, jedan od developera igara, objavio na Twitter-u da je započeo svoj prvi dan na novom radnom mjestu u tom timu.

On je neko čija je strast upravo očuvanje igara, a najavio je da će uživati u novim zadacima, premda matična kompanija Sony još uvijek nije zvanično komentarisala ovaj potez. Takođe, nije poznato ni kakvi su njihovi planovi, jer su se do sada uglavnom usmjeravali na nove projekte, poput PlayStation Plus servis.

Međutim, zna se da će dio redizajna ovog servisa biti i mogućnost da se na njemu sem novih naslova igraju i legendarne, starije igre. Isto tako, očuvanje igara omogućiće da istorija gejming industrije i svih igara bude dostupna i pristupačna na određeni način.