Novi Opera pretraživač je posvećen kripto valutama

Opera je predstavila novi Web3 pretraživač u beta verziji za Windows, Mac i Android kao dio svog “Crypto Browser Project”.

Baziran je na kripto valuti i omogućiće korisnicima lakši način pretraživanja decentralizovanih aplikacija, igara i metaverzalnih platformi.

Dolazi sa agregatorom vijesti i podataka pod nazivom “Crypto Corner”. Na jednom mjestu očekuju vas ključne informacije o kripto vijestima, cijenama kripto imovine, kripto događajima, airdropovima. Novi pretraživač kompanije podrazumijeva ​​dugotrajni VPN, kao i izvorni blokator oglasa i praćenja za dodatnu privatnost i bezbjednost.

“Opera's Crypto Browser Project obećava jednostavnije, brže i privatnije Web3 iskustvo za korisnike. Pojednostavljuje korisničko iskustvo, jer vjerujemo da Web3 mora biti jednostavan za korištenje kako bi decentralizovani web dostigao svoj puni potencijal”, pojasnio je Jorgen Arnesen, EVP za mobilne uređaje u Opera-i.

Pretraživač podržava i kripto novčanik, baziran na Ethereum-u. Trenutno je u beta fazi, kako bi kreatori dobili povratne informacije od kripto zajednice, a zainteresovani korisnici ga mogu preuzeti ovdje.