Novi naslov igre GTA VI donosi ženski lik

Igra Grand Theft Auto VI se čeka već dugo, a kako teče njen razvoj, saznajemo da će jedna od novina biti mogućnost da gejmeri koriste ženski lik u story modu.

GTA je tokom razvoja preskočila generacije konzola PlayStation 4 i Xbox One (za obe se pojavila nadograđena verzija igre GTA V a smatra se da je razlog ogroman uspjeh igre GTA Online, multiplayera koji Rockstar konstantno unapređuje.

Kako stvari sada stoje, čini se da će gejmeri na GTA VI čekati još dvije godine. Tada će se ozvaničiti promjena koja će uključivati i korištenje ženskog lika, prvi put u istoriji popularne igre, ali ona neće biti jedini protagonist. Očekuje se da će dio igre biti i muški lik, a navodno su inspirisani pričom o Boni i Klajdu.

Okruženje će biti izmišljena verzija Majamija, lokacija koja podsjeća na onu koju je Rockstar koristio za GTA: Vice City iz 2002. godine. Raniji planovi su uključivali razne druge predjele Sjeverne i Južne Amerike, da bi se od toga odustalo.

Smanjenje planova za okruženje tokom razvoja igre ne znači da neće doći do povećanja lokacija i misija, koje bi se mogle dodavati vremenom zahvaljujući drugačijoj razvojnoj strukturi koja je osmišljena tako da u budućnosti smanji rizik od razvojne krize.

Rockstar je zvanično potvrdio da radi na nastavku igre GTA V u februaru, ali detalja o likovima, datumu dolaska na tržište i okruženju nije bilo.