Nove TikTok funkcije: GIPHY podrška, HD video zapisi, zvučni efekti mačaka…

Ažuriranje kamere, alata za uređivanje, uključivanje nove funkcije za efekte zelenog ekrana, poboljšanja zvučnih efekata, sve nas to uskoro očekuje na TikTok-u.

Jedan od najkorištenijih efekata na platformi je svakako efekat zelenog ekrana. Od 2019. godine ova opcija kreatorima omogućava da se pozicioniraju ispred pozadine koju oni žele. Ova funkcija uskoro će podržavati i GIF-ove.

Zahvaljujući saradnji kompanija TikTok i Meta, korisnici imaju mogućnost da biraju iz biblioteke GIPHY koji će koristiti za pozadinu.

TikTok se svakodnevno širi i uključuje više profesionalnih kreatora. Nedavno je kompanija počela testiranje desktop softvera za livestreamere. Sada, kompanija kaže da će uvesti opciju za otpremanje video zapisa u 1080p HD. Ova funkcija će biti dostupna u „odabranim zemljama“.

Iz kompanije najavljuju da će korisnicima koji nisu nužno stručnjaci za video ponuditi jednostavan alat koji jednim dodirom može učiniti da njihov sadržaj izgleda bolje. Nakon što snimite video, pritisnite novo dugme „Poboljšaj“, koje se pojavljuje na desnoj strani. Ako vam se rezultat ne sviđa, samo dodirnite dugme drugi put i efekti će biti uklonjeni.

Pored toga, TikTok uvodi nove muzičke i audio efekte koji će biti dostupni na stranici za uređivanje dodirom na dugme „Glasovni efekti“, na desnom panelu.