Nova verzija PS5 imaće odvojivi Blu-ray drajv

Sony radi na novoj verziji konzole Play Station 5, a prema dostupnim informacijama imaće jednu interesantnu novost i funkcionalnost.

Naime, novi PS5 mogao bi da donese značajne promjene u dizajnu i funkcionalnosti. Kako je prenio Tom Henderson, insajder koji prati informacije vezane za Sony, nova verzija konzole, kodnog imena D chassis, trebalo bi da ima Blu-ray drajv.

Biće omogućeno da ga isključite i odvojite od konzole te ponovo priključite kada bude potrebno da ponovo učitate video igre sa diskova.

Drajv će se u konzolu uključivati preko USB-C porta, a Sony je navodno obećao da to neće narušiti estetski utisak i biće savršeno uklopljeno u inače hvaljen dizajn PS5 konzole.

Informacije o tome da Sony radi na novom PS 5 nisu nove, a ono što se zna je da će konzola biti u “slim” varijanti, što se nastavlja na tradiciju svih dosadašnjih verzija PS5 konzola koje su bile male i gdje se Sony trudio da smanji potrošnju energije i težinu samog uređaja.

Opisani novitet sa Blu-ray drajvom je funkcionalnost koju do sada nismo vidjeli. Podsjećamo da Sony PS konzole nemaju drajv za diskove i da se igre instaliraju sa onlajn servisa.

Nagađa se da će nova verzija PS5 u osnovnom paketu biti bez Blu-ray drajva, ali će biti uključen u posebnoj ponudi tako da će kupci sami odlučivati da li im drajv treba ili ne.