Nova Logitech-ova oprema za PC igre je “džender senzitivna”

Kako Logitech najavljuje, skoro izbacuju novu kolekciju Aurora, liniju dodataka za PC igrice koji su ovoga puta dizajnirani sa više boja, za širi raspon tijela, baterijama nižeg kapaciteta te cjenovno skupljim proizvodima.

Međutim, ono što je najzanimljivije jeste da ovoga puta više pažnje posvećuju ženama, koji je godinama bio zapostavljen u svijetu gejminga.

Činjenica jeste da većina dodataka za gejming izgleda kao da dolazi iz IT odjela te se odatle rodila ideja da ovoga puta to bude malo vedrijeg tona.

Iz Logitech-a tvrde da nove bežične slušalice G735 mogu “primiti” predmete poput manjih naušnica ili naočara te su dizajnirane za glavu manjeg obima. Presvučene su bijelom bojom sa RGB LED diodama, pa se samim tim smatra da su namijenjene ženskom polu, što naravno ne mora biti slučaj.

Takođe, bežična tastatura, kao i miš su ovoga puta bijele boje. Baterija tastature je trajanja oko 25 sati te kao i slušalice, nalazi se na donjem kraju spektra za dugovječnost, s obzirom na visoku cijenu.

Miš je ovoga puta namjenski dizajniran za korisnike sa manjim rukama i njegovo trajanje je do 40 sati s uključenim LED diodama.

Ipak, kupovina Logitech dodatne opreme je rijetko pristupačna, pa i Aurora kolekcija nije iznimka.

Fotografija: Logitech