NFT tržište ruši sve rekorde

Obaranjem rekorda iz avgusta prošle godine, OpenSea je potvrdio vodeće mjesto na tržištu NFT-a (Non-Fungible Token).

Na svojoj platformi je tokom januara ove godine ostvario više od 4,95 milijardi dolara trgujući Ethereum kriptovalutom. Ostvarili su i zaradu od 79 miliona dolara u Polygon valuti, čime je oboren još jedan rekord.

Ekspanzija tržišta NFT-a dešava se u avgustu 2021. godine, kada se značajno povećao obim trgovanja tokenima. Najveći igrač na ovom polju trenutno je OpenSea, koji je u jednom trenutku za 24 časa zabilježio promet prodaje od 233 miliona dolara.

Nigel Green, izvršni direktor savjetodavne kompanije DeVere Group, rekao je da do procvati NFT aktivnosti dolazi jer se sve veći broj globalnih sportskih franšiza, modnih brendova i slavnih ličnosti okuplja oko digitalnih kolekcionarskih predmeta. 

Poznate ličnosti kao što su Britney Spears, Eminem i Jimmy Fallon nedavno su povezani s Bored Ape Yacht Club-om, kolekcijom od 10.000 NFT-ova baziranih na Ethereum-u koji se prodaju na OpenSea-u po cijeni većoj od 300.000 dolara.

Popularne slike koje prikazuju nacrtanog majmuna u različitim emotivnim stanjima, prodate su za čak 1,4 miliona dolara ovog mjeseca. Na taj način podigli su ukupnu tržišnu vrijednost na više od 2,4 milijarde dolara i obim trgovine na više od 43 miliona dolara u protekloj sedmici.