Najbolje Android aplikacije za učenje engleskog jezika

Bogat si onoliko koliko jezika znaš, jedna je od starijih poslovica, nastala prije današnje tehnološke ekspanzije. Danas je, zapravo, pitanje može li se ovo bogatstvo umnožiti uz pomoć aplikacija, umjesto dosadašnjeg učenja u školskim uslovima – predavač, knjiga, klupa.

Aplikacije za učenje engleskog jezika mogu koristiti i učitelji i učenici za izgradnju ili unapređivanje znanja u bilo kojem trenutku i bilo gdje na svojim mobilnim uređajima. Neke od aplikacija preporučuju škole i fakulteti uz postojeći nastavni plan i program. Evo našeg izbora najboljih:

Busuu

Koristi donekle tradicionalne metode. Učite gramatiku, pravopis, riječi, fraze i razgovorni engleski. Aplikacija takođe uključuje obuku akcenta i zapravo ima dvije aplikacije, za učenje britanskog engleskog i za učenje američkog engleskog. Godišnja pretplata je skupa (69,99 dolara), ali za početak dobijate pristojnu količinu besplatnih lekcija.

Duolingo

Duolingo je jedna od najpoznatijih besplatnih aplikacija (ima i napredne lekcije za 9,99 dolara) za učenje engleskog jezika. Jedan od razloga je taj što se pored engleskog može učiti dvadesetak drugih jezika. Duolingo koristi zabavnu metodu za podučavanje. Radite gomilu lekcija iz gramatike i vokabulara prerušenih u igrice. Stoga je malo šareniji i zabavniji od ozbiljnijih aplikacija.

Hello English

I ova aplikacija je popularna jer nudi lekcije iz engleskog za govornike 22 druga jezika. Sadrži 475 lekcija, podršku izvan mreže, rječnik od 10.000 riječi i nastavnike koji će vam pomoći. Takođe koristi neke zabavne nastavne metode, kao što su dnevne vijesti, audio i video klipovi, pa čak i e-knjige. Nema besplatni nivo, ali su pretplate sa prilično razumnim cijenama, a jednogodišnjom pretplatom od 29,99 dolara se može značajno uštedjeti.

Memrise

Memrise je sajt zajednice i koristi mnogo različitih nastavnih metoda. To uključuje vaš osnovni vokabular i gramatičke lekcije, zajedno sa igrama, konverzacijskim engleskim, vodičem za izgovor i još mnogo toga.