Na prodaju kolekcija svih ikad napravljenih konzola

Strastveni kolekcionar konzola na francuskom eBay sajtu za oglašavanje ponudio je svoju bogatu kolekciju, za koju traži nešto manje od milion evra.

Kolekcija, možda i najkompletnija na svijetu, sadrži oko 2.400 različitih konzola za igre lansiranih od 1972. godine do danas. Oglas je objavio korisnik Kaori30, koji je konzole za igre počeo sakupljati 90-ih godina prošlog vijeka, da bi oko 2000. godine sve rasprodao.

Prelomna za povratak starom hobiju bila je 2018. godina, kada je posjetio Tokio. Tu se ponovo probudila njegova potreba da ima sve konzole na svijetu. Počeo je da ih sakuplja i nakon nekoliko godina njegova kolekcija je bila ogromna, a uključivala je one konzole koje je ranije prodao. Smatra da njegovo blago vrijedi 984.000 evra, koliko traži od budućeg vlasnika.

Istinski ljubitelji video igara navode da je kolekcija zaista jako vrijedna, jer sadrži i uređaje koje možda nema više niko na svijetu. Kolekcija ne sadrži samo jednu kopiju svake konzole, nego i svaku njenu varijantu. Na primjer, tu je Nintendo NES Action Set sa svijetlećim pištoljem, koji je bio jako popularan ranih 90-ih, ali i evropski Super Set.

Kaori30 vjeruje da je njegove dragocjenosti moguće prodati i na drugom mjestu i da bi možda neki muzej želio da ih izloži. Ipak, i u tom slučaju očekuje novčanu naknadu.