Možda biste mogli pronaći novi posao koristeći TikTok

U posljednje vrijeme nailazimo više priča u kojima su ljudi kreirali kreativne biografije i pronašli posao, a to je nešto čemu se TikTok nada da će mu pomoći u budućnosti.

Nakon ranijeg izvještaja u maju o TikToku koji je pokrenuo alat za zapošljavanje, čini se da je ta opcija sada aktivna i poznata kao TikTok Resumes. Ono što to čini jest da omogućuje korisnicima da sastave video biografije koristeći TikTok kao platformu, što znači da ćete moći koristiti alate kako biste stvorili nešto zabavno i privlačno.

Naravno, to ne mora nužno biti za sve profesije. Postoje neke profesije koje se mogu smatrati “ozbiljnijima” po prirodi, a koje možda neće imati koristi od kreativnog videozapisa na platformi. Poslodavci koji traže mlade i kreativne zaposlenike mogli bi imati koristi od korištenja TikToka.

To je takođe zanimljiv način da kompanija proširi svoju ponudu i iskoristi ono što već ima. Trenutno su TikTok Resumes dostupni samo u SAD-u, ali pretpostavlja se da vjerovatno neće proći dosta vremena dok se ne probije na druga tržišta širom svijeta.