Motorola ojačava kameru Samsung-ovim 200 MP senzorom

Sudeći prema najavama, Motorola Frontier smartfon trebalo bi da ima impresivni Samsung-ov senzor kamere od čak 200 MP.

U pitanju je 1/1,22-inčni Samsung-ov ISOCELL HP1 senzor od 200 MP koji može snimati fotografije od 50 MP ili 12,5 MP pomoću dva različita načina spajanja piksela.

Web stranica SamMobile objavila je i fotografiju ovog pametnog telefona, koja potvrđuje pomenute informacije. Na osnovu onoga što vidimo na fotografiji, primarna kamera imaće optičku stabilizaciju slike i otvor blende f/2.2, a unutar modula zadnje kamere nalaziće se još dva senzora.

Od ostalih karakteristika ovog telefona spominje se 6,67-inčni pOLED zakrivljeni ekran frekvencije osvježavanja od 144 Hz, na kojem će se nalaziti selfie kamera od 60 MP. Pokretaće ga Snapdragon 8 Gen 1 Plus procesor, koji će biti uparen sa 8/12 GB RAM-a i 128/256 GB interne memorije.

Motorola Frontier trebalo bi da ima bateriju od 4.500 mAh, koja podržava žičano punjenje od 125 W te bežično od 30 ili 50 W. Model koji će najvjerovatnije biti predstavljen u julu koristiće operativni sistem Android 12 sa vlastitim MyUX interfejsom.

Zanimljivo je da se u tekkstu objavljenom na SamMobile navodi da su male šanse da kompanija Samsung ove godine izbaci svoj telefon sa pomenutim senzorom od 200 MP, tako da će debi ovog Motorola-inog smartfona sigurno privući veliku pažnju.