MM712 gejming miš težak je samo 59 grama

Kompanija Cooler Master predstavila je novi proizvod – MM712 gejming miš, težak samo 59 grama.

Njegov adut nije samo težina, nego su to i karakteristike, koje su bolje nego kod prethodnika – modela MM711. Zapravo, stručnjaci koji su radili na njegovoj izradi ističu da je cilj bio unaprijediti ga, a zadržati ovu težinu.

“Novi MM712 je preuzeo sve ono što smo naučili o izradi laganih miševa i on je novija verzija sa modernijim i privlačnijim izgledom. MM711 je bio nevjerovatan uspjeh za nas, ali smo osjećali da možemo bolje“, kazao je Dennis Liu, generalni direktor u kompaniji Cooler Master.

Kako navode iz kompanije, ovaj gejmerski miš zadržao je težinu prethodnika jer nisu rađene fizičke promjene na kućištu.

Što se tiče karakteristika, MM712 je zaista odličan uređaj, koji pruža žičnu i bežičnu funkcionalnost. Dolazi sa baterijom od 500 mAh, koja mu omogućava do 181 sat korištenja kada je povezan preko Bluetooth-a i do 80 sati preko 2,4 GHz bežične veze (sa isključenim LE diodama).

Miš posjeduje poboljšana stopala izrađena od bijelog PTFE materijala, sa impresivnom čvrstoćom od više od 95%. To je važno jer omogućava brzo klizanje miša, sa maksimalnim odzivom.

Prednost je i to što je MM712, koji ima 16,7M RGB osvjetljenja na logotipu, opremljen Pixart optičkim senzorom od 19.000 DPI – PAW3370 za minimalno kašnjenje i visoku preciznost.

Standardna verzija ovog uređaja na evropskom tržištu košta 73 evra, dok specijalna, povodom 30 godina postojanja kompanije Cooler Master, košta 79 evra.