Minimalističke aplikacije za Android – izabrali smo neke od najboljih

Minimalizam u softveru je dugogodišnja tradicija, ali oni u posljednje vrijeme postaju sve komplikovaniji sa blještavim izgledom i velikim brojem opcija.

Minimalni softver koristi manje resursa, ima jednostavan, ali funkcionalan dizajn i zaobilazi blještavost. Različite vrste aplikacija to rade na različite načine, a sada vam donosimo neke od njih:

Brave Browser

Ovo je pretraživač koji ima dosta prozora. Ima visoku privatnost, blokiranje oglasa, blokiranje tragača, pa čak i privatno pretraživanje weba koje vas ne prati. Prilično je lagan, troši manje baterije, a takođe je jednostavan za korištenje.

FairEmail

Ovo nije najpopularnija aplikacija za mailove, ali je jedna od najboljih minimalnističkih. Otvorenog je koda, sa minimalnim korisničkim interfejsom i malim izborom opcija. Neke od opcija uključuju jedinstvenu pristiglu poštu, neograničene naloge, eksternu memoriju i još mnogo toga. Aplikacija je dosta skuplja i iznosi 7,49 dolara.

FillNote

FiiNote ima jednostavan korisnički interfejs, odlične opcije, pa čak i sinhronizaciju ako želite. Ne morate biti online a ima jednako dobre mogućnosti kao popularnije FairNote i Omni Note.

Overdrop

Overdrop je jedna od rijetko dobrih minimalstičkih aplikacija za vrijeme. Sadrži jednostavan korisnički interfejs bez mnoštva dodataka. Takođe, možete koristiti GPS ili podesiti svoju lokaciju, a aplikacija ima 50 widgeta.

Ovo sve uključuje 7-dnevnu prognozu, vremenski radar, upozorenja o teškim vremenskim prilikama i trenutnu prognozu.

Simple Keyboard

Simple Keyboard je vrhunska opcija za ljubitelje minimalizma. Obično se preporučuje Gboard ili SwiftKey. Međutim, obje tastature imaju mnoštvo dodatnih opcija i zahtjevaju konekciju na internet. Simple Keyboard nema nijedan od tih problema. Dobijate osnove kao što je promjena veličine slova, neke teme i red s brojevima. Veličina aplikacije za instalaciju manja je od 1 MB i ne koristi podatke.