Minecraft dobija Sonic DLC

Sonic the Hedgehog će ući u Minecraft svijet u nadolazećem ažuriranju, a to svečano obilježavaju na trideseti rođendan.

Sonic The Hedgehog slavi 30. godišnjicu, a u tu čast Minecraft je u igru ​​dodao Sonic. Sonic the Hedgehog izuzetno je popularan, a većina igrača pamtiće ovog lika po nevjerovatnoj i nezasitnoj gladi za zlatnicima. Svi kultni dijelovi lika predstaviće se u Minecraft-u. 

Igra će imati beskonačnog 3D trkača, a takođe će biti vraćeni i poznati zlatnici, uz neke izmjene Minecraft-a. Igrači će imati priliku da istraže razne nivoe. Takođe, moći će se trkati sa svojim prijateljima i otkriti brojne skrivene tajne.

Postoje četiri glavna načina igre: preživljavanje, kreativnost, avantura i gledalac. Mnogi igrači još uvijek ne razumiju kako pravilno da koriste Spectator Mode u Minecraft-u. Ekskluzivno je za Java izdanje, ali korisnici Bedrock-a mogu koristiti ovu stavku dodavanjem modova u igru. Igrači mogu pristupiti načinu gledaoca u Minecraft-u kao što bi pristupili bilo kojem drugom načinu igre.

Osim što ćete igrati kao Sonic, možete odabrati i druge favorite franšize poput Knuckles the Echidna, Miles Tails Prower i Amy Rose. DLC je samo najnoviji projekt koji je izašao iz Sega's Year of Sonic, a u planu je još mnogo toga.