Microsoft zadržava Call of Duty na PS-ju

Call of Dutty će još neko vrijeme ostati u ponudi za igranje na PlayStation-u.

To potvrđuje izjava izvršnog direktora Microsoft Gaming-a i šefa Xbox-a Phila Spencera, koji je za The Verge kazao da su u januaru Sony-ju dali ugovor kao garanciju za igranje igre Call of Duty na PlayStation-u još nekoliko godina, i nakon isteka trenutnog ugovora sa Sony-jem.

Podsjećamo, strah da će jedna od najpoznatijih igara Activision Blizzard-a postati ekskluzivna za Xbox i PC zavladao je među gejmerima nakon što je Microsoft početkom godine najavio da namjerava kupiti tu kompaniju.

S obzirom na to da se radi o jednoj od najvećih akvizicija te vrste, ne čudi takva reakcija ljubitelja ove vrste zabave. Kako Bloomberg saznaje, Microsoft će Call of Duty ostaviti na PlayStation-u do 2024. godine.

Podsjećamo, dogovor koji je Microsoft postigao sa Activision Blizzard-om vrijedan je 68,7 milijardi dolara, 26 milijardi više nego što je Microsoft platio preuzimanje LinkdIn-a 2016. godine. Kako je ranije najavljeno, kupovina bi trebala biti okončana 2023. godine.

Spencer je najavio da će brojne naslove Activision Blizzard-a gejmerima ponuditi kroz Xbox Game Pass i PC Game Pass. Inače, Xbox Game Pass ima više od 25 miliona pretplatnika, a ovim potezom Microsoft-a taj broj će sigurno značajno porasti.