Microsoft Edge se prilagođava gejmerima

Verzija 103 Microsoft Edgea postala je dostupna za sve korisnike i može se reći da dugo niko nije ponudio jedan ovakav „paket“ koji je tako fokusiran na gejming na PC-ju.

Nakon što je u pređašnjim ažuriranjima lutao između korisnih i bespotrebnih novina, Microsoft je u najnovijoj inicijativi odlučio da promoviše Edge kao najbolji internet pregledač za gejmere.

Prva novost koju će korisnici primijetiti nakon odrađenog ažuriranja je potpuno novi „Gaming“ tab na početnoj stranici prilikom otvaranja Microsoft Edge-a. Klikom na taj tab se dobijaju najnovije informacije iz ove oblasti, kroz preporuke za Xbox Cloud Gaming. Tu je i meni sa besplatnim igrama sličan onome na Facebook-u.

Clarity Boost je nova opcija kojom se omogućava poboljšanje vizuelnog kvaliteta igara na cloudu, koji će igre učiniti mnogo jasnijim, čistijim i oštrijim tokom igranja unutar Microsoft Edge-a na Windows 10 ili Windows 11.

Edge Efficiency Mode je posljednja velika novina, čiji zadatak je da gasi ostale procese u pregledaču, kako bi se resursi usmjerili ka gejmingu. Igra će zbog toga imati izraženiju mogućnost korištenja procesora, radne memorije i ostalih elemenata na računaru. Jednom kad igru zatvorite, Edge će se vratiti u normalni način rada.

Dodatno, Edge DevTools ima poboljšanu 3D View alatku za vizuelizaciju problema u razvoju weba, a tu su i noviteti za Edge Canary i Dev sektore.

Pored toga, Microsoft već testira i kalkulator koji je ugrađen u Edge, potom alatku koja testira brzinu interneta i program za konvertovanje jedinica. Sudeći po svemu, Microsoft na Edge gleda više kao na operativni sistem nego na internet pregledač.