Michelin proizvodi specijalni sat od recikliranih guma

Michelin, jedan od najpoznatijih proizvođača automobilskih guma na svijetu, zajedno sa kompanijom Bamford London od starih pneumatika proizvodi luksuzne satove.

Plani je da u septembru na tržište izbace 133 primjerka specijalnog sata, po jedan za svaku godinu postojanja ove francuske kompanije. Za izradu narukvica satova nazvanih Michelin x Bamford B347 Pilot Sport koristiće reciklirane Pilot Sport 5 testne gume. Na njima će biti urezan uzorak sa guma, kako bi i na taj način bilo istaknuto ono u čemu je Michelin lider u svijetu.

Michelin proizvodi specijalni sat od recikliranih guma

Kućište sata, koji je baziran na standardnom modelu Bamford B347, biće veličine 41,5 mm, napravljeno od karbonskih vlakana. Biće to vrlo kvalitetan model, sa automatskim mehanizmom Sellita SW510.

Tahimetar, okružen kariranim uzorkom, još jedna je asocijacija na automobilske trke. Crnu boju gume razbijaju bijeli detalji, poput oznaka za brojeve i kazaljki, osim one koja označava sekunde i koja je žuta. Takođe, žute „flekice“ krase narukvicu sata, dajući mu moderan izgled.

Moćno – to je riječ koja najbolje opisuje ovaj zajednički proizvod kompanija Michelin i Bamford London. Oni koji uspiju da se domognu jednog od 133 primjerka sata moraće za njega da izdvoje oko 2.430 evra.