Meta testira lakše prebacivanje naloga između Facebook-a i Instagram-a

Iz kompanije Meta stigle su dobre vijesti za korisnike Facebook-a i Instagram-a, jer je u toku testiranje funkcije koja će olakšati prebacivanje sa jednog naloga na drugi.

Naime, kompanija je krenula sa isporukama novog interfejsa za Android, iOS i web, koji omogućava lakše prelaske između pomenutih naloga.

Nova opcija omogućiće prebacivanje sa Facebook-a na Instagram i obrnuto bez potrebe za odlaskom na početni ekran. Dakle, novi interfejs korisnicima će pružiti mogućnost da konačno na jednom mjestu vide sva obavještenja. Uslov za uživanje u ovim pogodnostima je da korisnik Instagram i Facebook podatke doda u isti Accounts Center.

Pozitivno je i to da korisnici podatke za logovanje na jednu aplikaciju mogu da koriste i za ulazak u drugu. Takođe, oni koji prvi put kreiraju nalog na nekoj od mreža u vlasništvu Meta-e mogu preko tog naloga da kreiraju i dodatne.

To nije jedina novina iz Meta-e. Najave o uvođenju novih funkcija stižu gotovo iz dana u dan. U fokusu svih promjena je, naravno, korisnik.

Podsjećamo, nedavno je Meta najavila saradnju sa istraživačima Centra za međunarodne studije Middlebury koji se bori protiv terorizma i ekstremizma, s ciljem zaštite korisnika i iskorjenjivanja nasilnog sadržaja sa mreža. Takođe, Instagram testira nove opcije kojima štiti najmlađe korisnike mreže, što je itekako značajno.