Meta otvara vrata svoje prve prodavnice

Meta je najavila da će 9. maja otvoriti svoju prvu prodavnicu.

Meta Store, kako navode iz matične kompanije Instagram-a i Facebook-a, biće smješten u kampusu kompanije u Burlingejmu, u Kaliforniji. Tu će kupcima ponuditi svoje sjajne proizvode, među kojima su Quest 2 slušalice za virtuelnu stvarnost i Portal uređaj za video-pozive.

Posjetioci prodavnice moći će da vide i isprobaju razna druga tehnološka čuda, a u posebnom VR prostoru i aplikacije poput Beat Sabre i Real VR Fishing. Prema najavi kompanije, VR demonstracije biće projektovane na ogromnom LED ekranu u prodavnici, kako bi ih svi mogli vidjeti. Biće to prilika da se potrošači bolje upoznaju i sa planovima Meta-e vezanim za metaverzum, na koji su već potrošili milijarde dolara.

„Meta prodavnica će pomoći ljudima da uspostave vezu sa načinom na koji naši proizvodi mogu da budu kapija u metaverzum u budućnosti”, kazao je Martin Gilliard, šef Meta prodavnice.

Inače, kompanija ovim potezom nije napravila neku veliku novinu na tržištu. Američki tehnološki gigant Apple već ima stotine prodavnica, a i Google je prošle godine otvorio jednu u Njujorku. Nije poznato hoće li se Meta zadržati na toj jednoj prodavnici, ili će svoje proizvode ponuditi i kupcima u drugim dijelovima svijeta.

Naravno, poznavaoci i ljubitelji tehnoloških novina itekako bi rado kročili u jednu takvu radnju, što u kompaniji sigurno dobro znaju, pa ostaje nada da će jedna od budućih lokacija za Meta Store biti u Evropi.