Meta i UFC omogućavaju praćenje MMA borbi u virtuelnoj stvarnosti

Nakon što je Mark Zuckerberg, CEO kompanije Meta, 1. oktobra prisustvovao UFC Fight Night 211, svima je bilo jasno da to nije sasvim slučajno. To je ubrzo i zvanično potvrđeno, a i pokazano.

Naime Meta, matična kompanija Facebook-a, debitovala je u svom novom partnerstvu sa UFC-om 14. oktobra, uvodeći iskustvo virtuelne stvarnosti koje je odabranim fanovima dalo “sjedište” pored kaveza za LFA 144 putem Meta-ine aplikacije Horizon Worlds, koja je dostupna na slušalicama Meta Quest 2.

Prethodno je UFC saopštenjem najavio partnerstvo s Meta-om. Navedeno je da će UFC Fight Pass ponuditi MMA događaje uživo u virtuelnoj stvarnosti kroz Meta-inu aplikaciju Horizon Worlds, koja se pokreće kroz Oculus uređaje. Najavili su da će gledaoci moći da vide druge obožavaoce i komuniciraju sa njima u realnom vremenu “dok uživaju u u svim uzbudljivim akcijama”.

“Uzbuđeni smo što možemo ponuditi neviđeni nivo angažmana za pretplatnike Fight Pass-a i fanove MMA-a širom svijeta kroz produkciju MMA događaja uživo u virtuelnoj stvarnosti”, kazao je Crowley Sullivan, potpredsjednik i generalni menadžer Fight Pass-a.

“Uvjereni smo da će ovo biti odlično iskustvo za ljubitelje borbi”, dodao je on. Nema sumnje da je tako i bilo 14. oktobra.

Inače, aplikacija Meta Horizon Worlds može se besplatno preuzeti u Meta Quest-u, a kako navode iz UFC-a, VR emitovanja mečeva biće redovno najavljivana.