Matt D'Avella vas na svom YouTube kanalu vodi i kroz “broj 3” eksperimente

Matt D'Avella je jutjuber, minimalista i filmaš koji vas vodi kroz različite eksperimente, uz simbolični broj 3.

Na njegovom kanalu Matt D'Avella možete da pronađete načine kako da živite minimalistički. Govori o uobičajenim stvarima, na neobičan način.

Tako je, recimo, objavio video kako koristi stari preklopni telefon, umjesto smartfona. Želio je da ispita koliko je ovisan o tehnologiji i internetu i koliko bi mu nekadašnji način života u trenutnim uslovima promijenio svakodnevicu. Primijetio je kako su mu poruke koje šalje ljudima dosta kraće, jer je pisanje na starom modelu teže i komplikovanije.

Takođe, na grupne poruke mogao je da zaboravi, tako da je morao da piše svakom pojedinačno. Pozitivna strana preklopnog telefona, ispostaviće se, je naglo spuštanje poklopca nakon završetka razgovora. Najveća motivacija za prelazak na stari telefon je bespotrebno gubljenje vremena i toksičnost prouzrokovana stalnim upijanjem negativnih vijesti. Ispostavilo se da je u saobraćaju više obraćao pažnju na znakove, jer  nije koristio Google Maps, bilješke je pisao na papiru i bio je više fokusiran na stvari oko sebe. 

Ovo je bio najekstremniji digitalni eksperiment koji je napravio, a ispostavilo se da je pozitivno uticao na njega.

Više o minimalizmu i zanimljivim socijalnim eksperimentima potražite na Matt D'Avella YouTube kanalu.