Logitech G cloud gejming konzola stiže u oktobru

Prodaja G Cloud Gaming Handheld konzole koju je napravio Logitech počeće u oktobru, najavljeno je iz te tehnološke kompanije.

Riječ je o ručnoj konzoli baziranoj na Android operativnom sisstemu, sa pristupom servisima za igrice kao što su Xbox Cloud Gaming, Google Play Store i Nvidia GeForce Now.

U nju je ugrađen 1080p IPS ekran od 7 inča u formatu prikazivanja slike 16:9, koji je osjetljiv na dodir i sa frekvencijom osvježavanja od 60 Herca.

Kao i kod sličnih konzola, G Cloud Gaming Handheld je prije svega namijenjen za igranje u cloudu, a proizvođač obećava da baterija može izdržati najmanje 12 sati igrica.

A za sam gejming služe dva analogna džojstika/ručice, pod nazivoma D-pad, i tasteri Y, B, A i X. Četiri glavna tastera za upravljanje konzolom i njenim opcijama su Logitech G, koji je glavno dugme za otvaranje novih menija, pauzu ili prekid igranja. Pored njega tu su tasteri: home, menu i context menu.

Pritiskom na “home” vraćate se na početak, a kao i druge ručne konzole i ova ima bumper tastere, ali i žiroskop, haptičku (taktilnu) tehnologiju i ostavljenu mogućnost za reprogramiranje funkcije tastera.

U Logitech konzolu ugrađen je Qualcomm Snapdragon 720 G procesor. RAM memorija je “teška” 4 GB uz 64 GB UFS interne memorije. Može se proširiti microSD karticom. Baterija kapaticeta 6.000 mAh se puni preko USB-C 3.1 porta i proces traje oko 2,5 časova.

G Cloud Gaming Handheld ne podržava 5G mrežu ni SIM karticu i cloud gejming je omogućen isključivo preko Wi-Fi-a. Interfejs na konzoli liči na onaj na Nintendo Switch-u, a Logitech je razvio saradnju sa Nvidia-om i Microsoft-om zbog povezivanja sa gorepomenutim Xbox i Nvidia servisima za cloud gejming.

G Cloud Gaming Handheld težak je 463 grama, a osim igrica na njemu možete surfati u Google Chrom-u ili gledati sadržaj na YouTube.